Frågor och svar om Manukahonung

Är MGO Manukahonung blandad med annan honung?
Nej. MGO innehåller enbart 100% Manukahonung från Leptospermum scoparium.

Spelar det någon roll om jag köper 100+, 300+ eller 600+, har inte alla samma effekt?
För den antibakteriella effekten spelar det roll vilken Manukahonung du köper. Siffran anger hur mycket Methylglyoxal det finns i Manukahonungen vilket är den antibakteriella komponenten. Desto högre siffra desto större antibakteriell effekt. Smakmässigt är det ingen skillnad. Alla har lika god smak.

Kan jag använda Manukahonung i mitt te?
Det går utmärkt att använda Manukahonung i te. Methylglyoxal bryts inte ner av värme om tillverkaren har mätt och validerat honungens DHA värde. Genom att mäta DHA har man kvalitetssäkrat att mängden Methylglyoxal kommer vara minst den samma även om honungen hettas upp eller utsätts för ljus.

Går det att använda Manukahonung som smaksättare i mat?
Absolut. Manukahonung med dess unika smak kommer sätta pricken över i:et. Vi vet även att några av de bästa restaurangerna i Sverige använder just Manukahonung i såser.

Går honungen att äta om den har kristalliserats?
Ja det gör den. Du kan lätt få bort kristallerna genom att långsamt värma upp honungen.

Hur lång hållbarhet har en burk Manukahonung?
2 års hållbarhet.

Vad betyder MGO?
MGO är en förkortning på Methylglyoxal. Det är ett bioaktivt ämne som enbart finns i Manukahonung och inte i andra honungssorter. Det är Methylglyoxal som är den antibakteriella komponenten i Manukahonung.

Vad kan jag använda Manukahonung till?
Du kan använda Manukahonung i varma drycker, mat eller bara som den är. Om du ska äta den som den är rekommenderar vi att ta en tesked 15–20 minuter innan en måltid 1–3 gånger per dag.

Går honungen att äta om den har kristalliserats?
Ja det gör den. Du kan lätt få bort kristallerna genom att långsamt värma upp honungen.

Hur lång hållbarhet har en burk Manukahonung?
2 års hållbarhet.

Vad betyder MGO?
MGO är en förkortning på Methylglyoxal. Det är ett bioaktivt ämne som enbart finns i Manukahonung och inte i andra honungssorter. Det är Methylglyoxal som är den antibakteriella komponenten i Manukahonung.

 

TOP